HEBATNYA JANJI ALLAH DENGAN BERWAQAF DAN BERSEDEKAH | KONGSI BERSAMA

SYURGA ALLAH ITU TIDAK TERNILAI.

"BARANGSIAPA YANG MEMBINA MASJID KERANA ALLAH SEBESAR SARANG BURUNG ATAU LEBIH KECIL, ALLAH AKAN MEMBANGUNKAN BAGINYA RUMAH DI SYURGA"

{HR Ibn Majah}


  • Apa Persiapan Kita Untuk Bertemu Allah?
  • Dari Mana Harta Kita Perolehi?
  • Kemana Kita Belanjakan Harta Kita?
  • Berapa Lama Lagi Kita Boleh Berbuat Amal Kebaikan?


”Ya Allah Kau Bukakanlah Pintu Hati Pembaca Ini, Kau Muliakan Darjatnya, Kau Berikan KesihatanYang Baik, Penuhi Jiwanya Dengan Iman, dan Kau Permudahkan Urusan Rezekinya Seluas-Luasnya Di Dunia Dan Akhirat.

Ya Allah, kami memohon kepadaMU agar penyumbang kepada Pembangunan Tahfiz ini ditempatkan ke dalam SyurgaMu Ya Allah. Sesungguhnya engkau menjanjikan satu pintu syurga bagi orang yang BERSEDEKAH. Amiin. Al-Fatihah Dibaca”JANGAN BERTANGGUH LAGI.... PERGINYA KITA TIDAK MENGENAL USIA...


Ayuh SEMUA PENGHUNI SYURGA ALLAH... MARI Sama-sama Kita Mengambil Peluang Dalam Mencari Keberkatan Dari HARTA YANG KITA MILIKI. Manfaat Harta Yang Kita Ada Kepada Jalan ALLAH. Sama-sama kita merebut ganjaran SYURGA ALLAH.


Kami perlukan seramai MUNGKIN PEWAQAF bagi merealisasikan Pembinaan Pusat Komuniti Islam Bandar Baru Permas Jaya Johor. Kami mengharapkan Tuan/Puan adalah sebahagian daripada penyumbang tersebut. 


Setiap Waqaf / Sedekah / Sumbangan yang disalurkan akan mendapat pengecualian cukai pendapatan


JANGAN LEPASKAN PELUANG  INI. 
KELEBIHAN BERWAQAF

Allah S.W.T telah mensyariatkan wakaf, menganjur dan menjadikannya sebagai salah satu agenda untuk mendampingkan diri kepadanya dan memberikan pahala yang cukup besar bagi sesiapa yang menginfaqkan harta mereka ke jalan Allah Taala sebagaimana firman Allah :-


﴿ مَّثَلُ ٱلَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمۡوَٲلَهُمۡ فِى سَبِيلِ ٱللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنۢبَتَتۡ سَبۡعَ سَنَابِلَ فِى كُلِّ سُنۢبُلَةٍ مِّاْئَةٍُ حَبَّةٍ۬‌ۗ وَٱللَّهُ يُضَـٰعِفُ لِمَن يَشَآءُ‌ۗ وَٱللَّهُ وَٲسِعٌ عَلِيمٌ ﴾
سورة البقرة :
۲ ٦١

Mafhumnya :-

“ Bandingan ( pahala ) orang-orang yang membelanjakan harta mereka pada jalan Allah seumpama sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai dan tiap-tiap tangkai itu pula terdapat seratus biji. Dan ingatlah Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendakiNya dan Allah Maha Luas ( KurniaNya ) lagi Maha Mengetahui”.

( Surah Al-Baqarah Ayat 261 )


Rasulullah S.A.W sendiri amat menggalakkan umatnya supaya memperbanyakkan sedekah jariah sebagaimana hadis yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah R.A yang bermaksud :-

عَنْ ‏أَبِي هُرَيْرَةَ رَضِىَ اللهُ تَعَالى عنه ‏أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ ‏ ‏صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ ‏ ‏قَالَ : ‏ ‏إِذَا مَاتَ ابْنُ آدَمَ انْقَطَعَ عَنْهُ عَمَلُهُ إِلاَّ مِنْ ثَلاثَةٍ : صَدَقَةٍ جَارِيَةٍ ، اَوْعِلْمِ يُنْتَفَعُ بِهِ ، أَوْ وَلَدٍ صَالِحٍ يَدْعُو لَهُ. ‏
﴿ رواه مسلم ﴾ 


Maksudnya :-

“ Apabila matinya seseorang anak Adam itu maka terputuslah amalannya kecuali tiga perkara iaitu sedekah jariah , ilmu yang dimanfaatkannya dan anak yang soleh yang sentiasa mendoakan kepada kedua ibubapanya.

                                                                                                                                                                                                                ( Hadis Riwayat Muslim )


GAMBAR-GAMBAR PEMBINAAN


KEBENARAN PEMOTONGAN CUKAI

SURAT KELULUSAN MAJLIS AGAMAKADANG-KADANG Kita fikir sedekah itu untuk bantu ORANG LAIN yang susah. Tapi sebenarnya, sedekah itu untuk BANTU kita sendiri.


SEMOGA ALLAH MERAHMATI TUAN/PUAN SERTA KELUARGA DAN DIKABULKAN SEGALA HAJAT.


_HEBATNYA SEDEKAH_


UNTUK TERUS SEDEKAH


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
PAKEJ A - 6 Lot Waqaf (Keluarga) = RM1080.00
PAKEJ B - 4 Lot Waqaf (Suami,Isteri & Ibu Bapa) = RM720.00
PAKEJ C - 2 Lot Waqaf (Suami & Isteri) = RM360.00
PAKEJ D - 1 Lot Waqaf (Individu) = RM180.00
PAKEJ E - SUMBANGAN BULANAN RM100/pelajar
SUMBANGAN AR-RAHMAN RM5000.00
SUMBANGAN AR-RAHIM RM3000.00
SUMBANGAN AL-MALIK RM1000.00
SUMBANGAN AL-SALAM RM500.00
SUMBANGAN IKHLAS
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

BUTIRAN PEMBAYARAN

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

  • Anda mesti memasukkan emel sekolahtahfizalquranalansarpj@gmail.com di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet.
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaAkaun Semasa
No. Akaun105730005238
Buka affinOnline